18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Srbská omeleta

Název Množství a jednotka
vejce 2 kusy
smetana 2 lžíce
olej
cibule 1/2 kusu
rajče 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rajče a papriku nakrájíme na kostičky nebo proužky.
Vejce rozšleháme se smetanou.
Na pánvi s olejem zpěníme cibuli, přidáme rajče a papriku, opepříme, osolíme a dusíme do měkka. Pak zalijeme rozšlehanými vejci a pomalu smažíme.


 


RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...